Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

Upgraded Residence

A Canadian firm has renovated and extended a residential building with a white-clad upper level to the old brick structure.

Upgraded Residence

The local studio overhauled the multi-dwelling duplex in the city's Rosemont–La-Petite-Patrie borough , extending upward and backward from Dandurand Street.
Brickwork was replaced , and an angular , glass and white-steel volume was placed on top to contrast the reddish tone.
"The added storey harmonised the building with the size of the surrounding constructions ," said the firm.
This addition creates more space for the three interlocking units , which vary in size , bringing the total floor area to 380 square metres.
The first unit occupies all four storeys of the building's back portion. A garage and small WC take up the ground floor , while an open-plan living , kitchen and dining space spans the level above.
On the second storey , a pair of bedrooms face the back of the property , and a staircase wrapped around the bathroom leads to an office and a deck.


In the remainder of the building , a duplex two-bed apartment sits within the crux of an L-shaped residence with three bedrooms.
Both have access to a terrace created by a central dip in the roofline. Each of the residences has its own entrance.
"On each level , spacious decks equipped with glass railings lighten volume perception ," firm said. "A shared deck was inserted into a breach made in the volume , which also captures light."


During the renovation , the locations of windows were mostly retained , while angled openings feature in the addition.
Interiors of all three units are finished with white walls and ceilings. Wooden floors and stairs run throughout , except for in the dark-tiled bathrooms.

Send Comment

Khane magazine

download