Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

The Slab House

Architects extended this house in Clapham to create a lounge and kitchen with sliding glass doors that open to the garden.

The Slab House

The architects named the project Slab House after the appearance of the thick concrete roof. Inside , the exposed concrete ceiling of the living area features pronounced beams that form sunken roof planters above.
According to the architects , they wanted to create a volume whose form would be meaningful both inside and out. Inside , the motion of the roof slab breaks up the minimal surfaces of the living area. Outside , it creates appealing views through hollows and humps , which bring nature and concrete into immediate proximity.
A skylight stretches the full width of the room where the living area adjoins the kitchen , which is set back within the footprint of the original house.


This strip provides the kitchen , which would otherwise be overcast by its position , with natural light as well as offers views into the space from the roof.
A change from white to blue marks the transition from the lounge to the kitchen. All surfaces of the kitchen space , including its resin floor are blue.
A concrete floor in the white-painted living area stretches to meet the threshold of the kitchen , where it forms the kitchen island and breakfast bar.


Blue storage cupboards line the walls of the kitchen , concealing ample storage on one side and a cloakroom on the other.
Geometric cutaways form door handles along the edges of the cabinets. The seams between the cabinets extend onto the ceiling , where further angular
insets host recessed lighting.

Send Comment

Khane magazine

download