Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

The DOU Towers

Embracing civic spaces in a symbiotic relationship with each other these two sculpted towers act as urban space generators.

The DOU Towers

The design for this Malaysian-Singaporean joint venture actively engages the space of the surrounding city to form a new civic nucleus in Singapore’s modern metropolis. The two towers are not conceived as autonomous objects , but defined by the spaces they create around them.
The design for DUO subtracts circular carvings from the allowable building volumes in a series of concave movements that generate urban spaces – a kind of “urban poché” that co-opts adjacent buildings and symbiotically inscribes the two towers into their context.
By generating the massing through a subtractive process , the elevations of the new towers are reduced to slender profiles. Vertical facades rise skywards along the adjoining roads , while a net-like hexagonal pattern of sunshades reinforces the dynamic concave shapes. The duo of tower volumes is further sculpted to feature a series of cantilevers and setbacks that evoke choreographed kinetic movements of the building silhouettes.


The buildings dematerialize as they reach the ground to provide a porous permeable landscape traversing the site. Leisure zones and gardens act as a connector between multiple transport hubs and establish a flow of tropical greenery and lively commercial activity , accessible to the public 24 hours a day. A plaza , carved into the center of the towers and integrating the neighboring building as part of its perimeter , forms a new public nexus between the historic district of Kampong Glam and the extension of the city’s commercial corridor.
Multiple levels of vertical connectivity give access to large elevated terraces for the hotel and residents , a public observation deck and a sky restaurant atop the office/hotel tower , while establishing a direct connection to the adjacent underground MRT subway station. Vehicular traffic is lifted off the ground to allow uninterrupted pedestrian circulation. Extensive landscape areas at the ground levels , elevated terraces , and roofs capes provide accessible green space equal to 100% of the site area.
The development incorporates environmental strategies through passive and active energy efficient design and naturally ventilated spaces. The building’s orientation is optimized to prevailing sun and wind angles , while the concave building massing captures and channels wind flows through and across the site , fostering cool microclimates within the shaded outdoor spaces.

Send Comment

Khane magazine

download