Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

Beautiful Residence in Vietnam

The Tropical Space architectural studio has fulfilled a young couple's wish for affordable living quarters.

Beautiful Residence in Vietnam

The house , which on the outside seems little more than a simple , cube-shaped brick volume , turns out to offer an ingenious interplay of light , shade , wind and weather indoors. The semi-open façade conceals front and back patios that act as buffer spaces while leading over into the living space and creating various levels of a more public or private nature. The permanent circulation of air prevents the hot air typical of the tropical climate from overheating the building. The focus on creation of limited but high-quality living space has resulted in a compact volume with a flowing floor plan , whereby the ground floor serves as a multi-purpose living area that in addition is to be used as a little café in future. The upper floor and mezzanine form the private family quarters with two bedrooms , a kitchen and a dining room.

It is clearly evident in this simple and clearly structured building that importance has been attached to the provision of generous , open-plan space rather than small , cramped rooms. The furniture , which the occupants designed themselves for cost reasons , appears to be a continuation of the sculptural building in a matter-of-fact way , plus it also zones the roomy and open interior. The materials , wood , brick and concrete , are used at various places throughout and serve a broad range of functions. Concrete , for example , forms the building's solid , load-bearing structure and is also used in the permanently installed furniture items , creating the effect of a unified whole; gentle contrasts , on the other hand , are provided by the wood of the fitted elements and doors. The perforated brickwork , which protects the interior from rain , enables a permanent exchange of light , wind and heat while providing a relationship to the outside world without direct visual reference to it.

Send Comment

Khane magazine

download